Een cyclus van 8 songs, geschreven na een reeks gesprekken over psychose. Iedereen die ik sprak hierover wisten iets te vertellen uit eigen ervaring: of persoonlijk, of met vrienden of familie. Het feit dat ze -tot dan- weinig daarover verteld hadden was wel opvallend.

Vele van ons zijn bekend met de ongemakkelijke symptomen van psychose, en met het geworstel om ze op te vangen in het dagelijks leven. Maar bijna alle informatie over deze ziekte is af komstig van artsen en medici, die alleen kunnen spreken over de buitenkant. Er is ontstellend weinig over hoe het voelt aan de binnenkant- hoe het is om psychotisch te zijn. En hoewel het mogelijk is om te vallen (of om te springen, wat toch gebeurt) ik ontdekte dat er geen duidelijke grens- geen ‘Edge’- tussen geestelijke ziekte en geestelijke gezondheid bestaat .

Deze liedjes zijn een interpretatie, een poging om uitdrukking te geven aan sommige interne aspekten van psychose. Ze zijn soms verontrustend, maar psychose is dat ook.

De opnames zijn door “PLoTS”, een avontuurlijke duits-nederlands kwartet gemaakt (zie line-up). De CD is in April 2012 verschenen bij JazzHausMusik (JHM 208)

PLoTS musicians

PLoTS: Simin Tander (voc), Tessa Zoutendijk (vl), Esmée Olthuis (sax), Laia Genc (pno)

Volgende bladzijde: uit de pers.

Seite: 1 2

Hazel Leach
info@hazelleach.com
Hazel Leach - Colofoon